özofagoskopi ( özefagoskopi )
gastroskopi ( özofagogastroduodenoskopi )
kolonoskopi
Lazer ve Cerrahi Basur ( Hemoroit ) tedavisi
ENDOSKOPİ ÜCRETLERİMİZ:
----------------------ÜCRETLİ--------SSK-ES-BAĞKURLU
Gastroskopi:---------4500 TL----------3500TL
Kolonoskopi:---------6000 TL----------4500TL
Olympus Videoendoskopi Sistemi
Tüm dünyada endoskopi alanında kalite açısından ilk sırada bulunan Olympus marka Videoendoskopi Sistemleri ile BAKIRKÖY UZMANLAR TIP MERKEZİ bünyesinde hizmet vermekteyiz.
Endoskopi Ünitesi aletlerimiz ameliyatlarda kullanılan ameliyat aletlerinin sterilizasyonunda başvurulan, tam sterilizasyon sağlayan sistemlerle steril edilmektedir.
|
Endoskopi ile ilgili HASTALIKLAR :
Gastrit
Reflu
Ulser
Mide Kanseri
Kolit
Barsak kanseri
Hemoroit (basur)
Anal fissür ( Makat çatlağı - yırtığı )
Barsak polibi
Mide polibi
Divertikul
Helikobakter pylori infeksiyonu
Nefes kokusu ( ağız kokusu )
Siroz (karaciğer hastalığı)
LAZER - İNFRARED YÖNTEMİYLE BASUR TEDAVİSİ :
Merkezimizde hemoroid ( basur ) hastalarına İnfrared "LAZER" tedavisi de uygulanmaktadır. Bu tedavi yönteminin en önemli avantajı, 3-5 dk lık, ağrısız bir işlem olması ve hastaların normal yaşamlarına aynı gün yada ertesi gün devam edebilmesidir. Özellikle hacim olarak çok büyümemiş fakat kanama şikayeti yapan hemoroidlerde bu yöntem çok iyi sonuç vermektedir.
_________________________________________
Kanser vücudun herhangi bir yerinde ve organında oluşabilen habis (kötü huylu) bir hastalıktır. Vücudumuz milyarlarca hücrenin bir düzen ve uyum içinde çalışması ve çoğalmasından oluşmaktadır. Kanser eses olarak vücudun belirli bir yerindeki bir gurup hücrenin sınır ve kural tanımaz bir şekilde komşu hücreleri iterek ve ezerek anarşist bir şekilde çoğalması olayıdır. Bu hücreler belli bir sayıya ulaştığında bu bölgede gözle görünür ve elle hissedilir bir şişlik ( ur yada tümör) oluşmaktadır. Eğer bu ur küçük iken fark edilir, teşhis edilir ve cerrahi olarak ufak bir ameliyat ile çıkartılır ( alınır) ise, hangi organın kanseri olur ise olsun büyük oranda tam şifa ile sonuçlanır. Ancak bu ur (tümör) geç fark edilir, büyür , çevredeki diğer organlara yapışma yaparsa yada tümör dokusundan kan dolaşımına karışan kanserli hücreler vücudun başka bölgelerine kan ile giderek buralara yerleşir ve oralarda yeni tümör tohumları oluşturur ise cerrahi olarak tam tedavi şansı son derece azalmış olur. Bu aşamalara ulaşmış, ilerlemiş kanser vakalarında cerrahinin yanısıra kemoterapi ( hızlı çoğalan hücreleri öldüren ilaç tedavisi) ve radyoterapi ( radyasyon ışın tedavisi) uygulamak gerekir. Sindirim sistemi (mide ve barsaklar) vücudumuzun iç kısmında yer aldığından, cildimizde , ağzımızda, cilde yakın yüzeyel organlarımızda oluşan urlar gibi küçük iken görülemez ve anlaşılamazlar. Mide ve barsakların kanser hastalığının erken teşhisi ancak endoskopi sayesinde olabilmektedir. Endoskopi sırasında tespit edilen başlangıç halindeki kanser (urlar) , yine endoskopi sırasında hastaya ameliyat gerekmeden alınabilmektedir. Bu nedenle batılı tıp kitaplarında 50 yaşını geçen herkezin 5 senede bir kolonoskopi ( kalın barsak endoskopisi) yaptırması önerilmektedir. En ufak bir mide şikayeti olan kişilerinde hiç olmaz ise bir kez mide endoskopisi yaptırması önerilmektedir.(Narkozlu endoskopi yada narkozlu kolonoskopi gerekli değildir. Narkoz ile gastroskopi yapılması hastaya gereksiz narkoz riskleri yükler. Onun yerine sakinleştirici ile endoskopi daha emin bir yoldur.) Karın içi diğer organların (karaciğer, böbrekler, safra kesesi, dalak, rahim, yumurtalıklar, prostat gibi ) tümöral ve diğer hastalıklarının teşhisinde en önde gelen inceleme ise ultrasonografidir ( ultrason). Ultrason çok basit ve hasta açısından yaptırılması çok kolay bir tetkik yöntemidir. Sonuç olarak mide kanseri ve kalın barsak kanseri erken teşhis edilirse başarı ile tedavi edilebilir. Mide kanseri ve barsak kanserinin erken teşhis yolu da endoskopi tetkikleridir. (gastroskopi ve kolonoskopi)
KAPSÜL ENDOSKOPİ NEDİR:
Kapsül endoskopisini doktorunuzdan veya diğer sağlık personellerinden ince bağırsak endoskopisi, kapsül enteroskopi veya kablosuz endoskopi gibi farklı isimlerle de işitebilirsiniz.
Kapsül endoskopi mide endoskopisinin (gastroskopi) yerine yapılabilirmi?
Hayır kapsül endoskopi mide gibi büyük organları görüntülemeye uygun değildir. Gastroskopi ve kolonoskopi ile midesi ve kalın barsakları incelenmesine rağmen hastalığı saptanamamış olan hastalarda ikisinin arasında kalan ince barsakların incelenmesi için tasarlanmış bir cihazdır. Ayrıcı bu küçük ve dar organda bile teşhis oranı gastroskopi ve kolonoskopiden çok daha düşüktür.
Kapsül endoskopi kolonoskopi (kalın barsak endoskopisi) yerine kullanılabilirmi?
Hayır yukarıda anlattığımız sebeplerden dolayı kolonoskopi yerine kapsül endoskopi yapmak diye bir şey sözkonusu değildir. Malesef bazı ticari kaygılarla sanal ortamda ve basılı yada görsel reklamlarda kapsül endoskopi gastroskopi yada kolonoskopinin yerine yapılabilecek bir yöntemmiş gibi gösterilmektedir. Oysa bu tamamen gerçek dışıdır.
|